utorak, 17. prosinca 2013.

SAPUN OD KONOPLJINOG ULJA

U posljednje vrijeme sve više saznajemo o blagodatima konopljinog ulja  koje se svrstava u najzdravija ulja zbog svog sadržaja nezasićenih masnih kiselina Omega-3 i Omega-6 koji djeluju u omjeru 1:3 što je najbliže potrebama ljudskog organizma, fitosterola, minerala; kalcija, magnezija, kalija i željeza te vitamina A, D, E pa i nekih iz skupine B. Zbog ubrzanog načina života ove bioaktivne tvari ne unosimo u dovoljnim količinama u naš organizam pa dolazi do suvremenih takozvanih „lifestyle“ bolesti poput probavnih smetnji, pada imuniteta, alergija, ekcema, kardiovaskularnih i drugih bolesti.

Konopljino ulje zbog svojih ljekovitih osobina izuzetno blagotvorno djeluje na kožu koju hrani, obnavlja i regenerira a osobito je korisno za problematičnu kožu i sluzokožu zahvaćenu psorijazom, dermatitisom, ekcemima, aknama, herpesima, aftama i drugim problemima.

Kvalitetno konopljino ulje je zelene boje zbog visoke zastupljenosti klorofila koji povećava epitelizaciju stanica kože i sluznice. Budući da koža, kosa i nokti  nastaju iz iste linije dermalnih stanica, konopljino ulje poboljšava kvalitetu kose koja je gušća i sjajnija, noktiju koji su čvršći i kože koja je mekša. Kako je konopljino ulje gotovo identično našim lipidima u stanju je prodrijeti u stanice i podmazati površinu između njih. Kožu će ne samo nahraniti već će ukloniti fleke, pomoći zarastanju rana, spriječiti isušivanje kože, detoksificirati kožu i izjednačiti ten pri čemu neće začepiti pore.

Ulje industrijske konoplje ne sadrži psihoaktivne tvari (THC)  tako da se ne morate bojati koristiti ga, ništa Vam se neće dogoditi!!!



SASTOJCI:

Palmino ulje:       400 g                       
Konopljino ulje: 400 g

NaOH:                 103 g
Voda:                   264 g

Ukupno:             1166 g
Popust:                 8%

Eterično ulje lavande 10 ml
malo ljubičastog i zelenog mineralnog pigmenta koje dodajemo u trag


POSTUPAK:
Slijedimo osnovne upute KAKO NAPRAVITI SAPUN 

4 komentara:

  1. Mislim da će ovo biti sljedeći recept koji bih probala. Kakve sapune (po pitanju tvrdoće, pjene, čišćenja...) daje konoplja?

    OdgovoriIzbriši
  2. a da li može od makovog ulja? i kako /koliko?

    OdgovoriIzbriši
  3. ....savršen sapun.....!!!! ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Super nasla sam sam konacno recepte koje volim da sebi sapravim domace Nova sam pa da pitam imam samo 100 ml konoplje ulje e nemam gde sad da kupim jos ddali mogu neko drugo ulje da dodam ostatak do 400 ml hvala Sandra na recepte sve cu isprobati po redu

    OdgovoriIzbriši